Behandelingen

Onze behandelingen

Bij de tandartsen Borghans en Veer kunt u terecht voor algemene tandheelkunde voor volwassenen en kinderen, zoals

  • Periodieke controle en preventie
  • Cosmetische behandelingen
  • Vullen van gaatjes
  • Kroon en brugwerk
  • Wortelkanaal behandelingen
  • Kunstgebit en andere protheses


Onder spoedgeval wordt verstaan
Onhoudbare kiespijn, een uitgeslagen of afgebroken tand, of een nabloeding na een tandheelkundige behandeling. Het gaat hier dus in principe om klachten waarvan de behandeling eigenlijk niet tot de volgende dag of tot na het weekend kan wachten.

Een spoedgeval wordt bij ons door de tandarts zelf in principe op dezelfde dag behandeld. Buiten onze openingstijden kunt u in een dergelijke situatie contact opnemen met de dokterscentrale op telefoonnummer 0900-1515

Vraagt u zich af of er sprake is van spoed of denkt u dat behandeling misschien kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Onze assistentes kunnen dit met u bespreken.

Afgebroken of uitgeslagen tand in het blijvende gebit
Wanneer een patiënt een uitgeslagen tand heeft is het noodzakelijk dat hij/zij zo snel mogelijk naar de praktijk komt. Wanneer u de tand nog heeft kunt u deze bewaren in melk, of onder de tong.

Het is belangrijk dat men binnen 2 uur na het ongeval arriveert bij de tandarts. Na deze periode is het niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen. De tandarts beoordeelt de situatie en probeert de tand terug te plaatsen als het nog kan. Hij zet de tand vervolgens vast aan de tanden ernaast (spalken). Uitgeslagen tanden van het melkgebit worden als regel niet terug geplaatst, omdat je daarmee de kiem van het blijvende element kunt beschadigen.

Angst?
Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig omdat zij bang zijn voor de tandarts. Bent u bang voor de tandarts, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. We vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We bespreken rustig met u wat we gaan doen en zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.